Veckans tarot 27 juni – 3 juli

0

Jag lägger upp en veckoprognos där jag drar tarot och gör en intuitiv tolkning som baserar sig på astrologiska strömningar, kollektiva processer och läsarnas behov av vägledning.

För veckan 27 juni – 3 juli kom korten NEW BEGININNGS, TRANSFORMATION och LOVE upp.

Äntligen en magisk vecka att se fram emot. Vi har renat oss och pressats att lösgöra oss från egots inrutade tankemönster en lång tid nu. Med alla retrograder, eklipser och måneffekter har vi varit tvungna att ändra inställning många gånger. För en del har det varit frågan om betydande förluster och alla har haft något som vi har lämnat bakom oss. Om inte rent fysiskt så för att det tappat sin tidigare betydelse för oss.

För många som är nya på den andliga banan kan det skaka om relationskretsen och det kan vara nödvändigt att ta något steg tillbaka för att få plats med sig själv i det egna livet. Andlig utveckling leder till mer reflektion och ökat behov av egen tid. Vi fylls upp av så många intryck och känslor inifrån att allt för mycket yttre stimulans kan bli tröttande.

Men nu visar det första kortet ”New beginnings” att vi är mogna och redo att släppa in något nytt i våra liv. Det kan vara nya människor, skapandet av en ny relation, ett nytt projekt eller liknande. Det nya är något som fyller oss med inspiration och glädje. Äntligen får vi lite pirr i magen och rosiga kinder!

Det andra kortet ”Transformation” handlar om djupgående andliga processer. Eftersom det ligger bredvid ”New beginnings” förstår vi att vi är beredda att själva vara det nya i vårt eget liv. När larven spinner in sig i puppan och blir fjäril tar det tid. Trots det så är det väldigt lite ansträngning som larven gör för att bli fjäril. Det är en naturlig process som händer av sig självt. Larven följer den inre instinkten och vägledningen snarare än att arbeta mot den naturliga processen och det är allt den behöver göra.

När fjärilen är klar i puppan är det inte lätt för den att ta sig ut. Den måste kämpa och öva upp sin muskelstyrka för att lyckas. Hjälper man fjärilen övar den inte upp muskelstyrkan och kommer därför aldrig att kunna flyga. Nu har vi kämpat med vår puppa och är redo att pröva våra vingar. Vi är beredda att låta de andliga energierna förändra oss på djupet och bli lite nya inför oss själva.

I uppstigningsprocessen förändras hjärnan så att den släpper det förflutna och mer sällan relaterar till minnen. Vi lever här och nu och är på så sätt mer som barn. Det kan vara dags att bejaka det inre barnet och att göra lustfyllda saker. Att upprepa tankar på problem och bekymmer kommer bara att öka dem i våra liv. Eftersom vi drar till oss vad vi tänker på.

Alla våra problem och bekymmer finns av en orsak och det finns en större plan för vårt liv där vi är marionetter i helhetens plan. Samtidigt som vi ger efter mer för det högre perspektivet behöver vi också inse att vi är ansvariga i våra liv. Har vi lyckats manifestera ett problem så kommer vi att lyckas manifestera en lösning. Men lösningen kommer av att vi gör något nytt och inte av att vi fortsätter som förut.

Det tredje kortet ”Love” berättar att vi är redo att öppna våra hjärtan och bli berörda av universums överflöd. Alla tankar på brist är illusioner och manifesterade illusioner finns i våra liv eftersom brist-mentaliteteten är nedärvd i den genetiska programmeringen. Att vi upplever en sådan situation betyder inte att den harmonierar med sanningen eller den nya jorden, eller att vi behöver uppleva den i vår framtid.

Ifall en källa försvinner ur våra liv så som vår inkomstkälla så kommer universum alltid att erbjuda en ny källa. Ifall en relation försvinner ur våra liv så är det alltid för att ge plats för något nytt. Vi kan inte ändra eller påverka de stora händelserna i våra liv. Vi måste acceptera att livet styrs också av något annat än oss själva och att vi är medspelare till omständigheterna.

Att skilja mellan vad vi kan påverka och vad vi inte kan påverka är en av nycklarna till ett bra liv. Vi kan inte ändra det förflutna eller den övergripande strukturen. Men vi kan alltid ändra vår inställning och göra vår del i spelet. Gör vi vår del kommer vi att må bättre oavsett de övriga omständigheterna.

Kärlek är det stoft som håller universum samman och som varje cell och atom är en del av. Accepterar vi att vi är gjorda av kärlek och att allt levande är gjort av kärlek får vi en annan tillhörighet till naturen och allt liv. Jorden har delvis tappat sin kärleksvibration och förlorat sin tillhörighet i universums helhet. Men hon är på väg tillbaka till sin ursprungliga plats och vi är de som stödjer hennes process till att åter vibrera med enbart kärlek och att bara tillåta kärleksbaserad sanning på sin yta.

Genom att ge oss själva den kärlek kroppen behöver ända in på cellnivå är vi goda exempel för jorden och hon kommer att ta efter oss. Det vi gör i vår ensamhet har långt större effekt än vi kan ana. För vi påverkar inte bara oss själva utan alla med våra genetiska linjer – vilket är miljoner relaterade människor. Vi påverkar även hela det kollektiva medvetandet och lyfter mänsklighetens vibration. Alla som finns omkring oss och som vi möter påverkas och berörs av vår vibration.

Når mänskligheten förändras så förändras jorden tillsammans med mänskligheten. Hon har all kapacitet inom sig att läka sig själv ur sin nuvarande misär och att åter bli en paradisisk plats med kärlek vibrerande ur varje cell av sitt väsen – varje träd, varje djur och varje sten. Det finns delar av naturen som dör för att den tappat kärleksvibrationen men skeppet har vänt och hela naturen är nu redo att återgå till att vibrera med kärleksfrekvensen som gör naturen stark, vital och frisk.

Vi bor i ett kärleksfullt universum som bara längtar efter att älska oss genom vilka former vi än är mogna att låta oss älskas genom. Hela universums kraft bara längtar efter att vi ska bli redo att ta emot. Allt vi önskar och längtar till har mening och universum har en plan för att ge oss allt vi vill och mer. Först måste vi bara lära oss att älska oss själva och önska oss själva allt väl.

Önskar alla en fantastisk vecka från Vendelas veranda!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke