Sol och bad läker själen

0

Nu har vi ett strålande väder i den norra hemisfären och många har semester på kommande. Vi har haft turbulenta tider och många aktiverande processer. Uppstigningsprocessen kan kännas av genom ökad trötthet, personliga kriser, starkare känslor, och förändringar inuti och runt oss.

Uppstigningsprocessen berör alla. Men inte i samma takt och utsträckning. De som ligger lite längre fram i processen känner mer av uppstigningssymptomen och har ett större behov av att hitta konstruktiva förhållningssätt. Genom att införliva nya vanor och surfa på vågen snarare än att bara låta den skölja över oss kan vi vara på framkanten och fortsätta ha en god hälsa och ett bra liv.

För att må bra i uppstigningsprocessen och i livet i största allmänhet behöver vi hitta tid till inre reflektion och möjligheter till fysisk och psykisk detox. Fysisk rörelse, fasta, bra kost med mycket grönsaker och bad är de bästa metoderna att hantera fysiska uppstigningssymptom såsom ihållande trötthet, depression, sömnsvårigheter, inflammationer och fritt flytande sjukdomssymptom. För de psykiska symtomen behöver utveckla positivt tänkande och hitta stöd i livet.

Alla former av beröring med vatten blir viktigare i uppstigningsprocessen. Vatten utlöser joner som harmoniserar det eteriska fältet och lugnar känslorna. Att vistas nära vatten är därför helande för människan. Varför känns det så bra att vistas nära havet och att se ut över havet? Det som känns bra gör det för att det är bra. Både hav och sjöar har kraft att läka vårt eteriska fält och fylla det med positiva joner som balanserar oss.

På grund av skogsskövlingen och koldioxidutsläppen som äter upp luftens syre påverkas var och en idag av syrebrist. Vi har blivit alltmer beroende av kroppens egen förmåga att spjälka syre ur vatten. Genom att dricka rent vatten i tillräckliga mängder ger vi kroppen en chans till det. Det finns ett preparat som heter Cellfood som innehåller både flytande mineraler och en substans som bidrar till kroppens förmåga att utvinna syre ur vatten.

Många lider av hjärndimma, kroniska trötthet, nedstämdhet och brist på energi. Upplever vi det en längre tid kan det leda till utbrändhet när vi inte längre orkar med våra liv. En del av lösningen är att ge kroppen mer syre i form av vistelse i skog och mark, genom att dricka mer vatten och genom att vistas nära större vattenkroppar eller att konsumera Cellfood.

Hela uppstigningsprocessen och allt vi vill göra och uppnå i livet är beroende av att vi tillför näring, vatten och syre till den biologiska organismen. Det är även bra att ha stora gröna växter inomhus och att ha ett akvarium eller en liten bordsfontän med vatten inomhus. Vattnet avdunstar och avger syre. Har vi eldspis kan vi vintertid sätta en kastrull med vatten på hällen så att vattnet får värmas upp och avdunsta i rummet.

Alla kroppens läkningsprocesser är beroende av syretillförsel vilken vi själva kan påverka genom våra vanor och miljöer. Att söka sig mot stranden under semestern är bra av flera olika skäl. Två skäl är att det höjer syrenivåerna och balanserar kroppens elektromagnetiska fält med positiva joner.

Ifall vi faktiskt går i vattnet och badar så kommer simningen och rörelserna i vattnet att ge motion. Vårt lymfsystem som bidrar till vår fysiska utrensningsprocess är beroende av att vi rör oss dagligen minst 30 minuter. De trettio minuterna kan vara uppdelade på flera tillfällen eller sammanslaget. Det är förstås ännu bättre att röra sig mer än så. Det är den dagligt återkommande rörelsen som är viktig och det spelar för utrensningens del ingen roll hur hård motion vi väljer. Det viktiga är att hålla kroppen i gång.

Just simning är en mycket bra motionsform för utrensningen både för att det påverkar hela lymfsystemet och för att vattnets tryck mot kroppen stimulerar händernas och fötternas akupunkturpunkter och meridianer. Både dusch och bad balanserar energifältet och gör oss renare både på insidan och utsidan.

Att vistas i vatten löser upp döda hudceller och underlättar på så sätt hudens andningsmekanismer. Kroppen avgiftar sig främst genom matsmältningsprocessen, lever, njurar och lymfsystem men även genom andningen och huden. Använder vi någon typ av borstning eller peeling av huden så stödjer vi ytterligare avstötningen av döda hudceller.

Förutom vattnet så är även solen läkande för kropp och själ. I uppstigningsprocessen blir vi mer högkänsliga och ackumulerar andras känslor och annat bråte i våra energifält. Vi tar även del av jordens egna slaggprodukter och behöver rena oss från det. Vår roll i det större perspektivet är att vara katalysatorer för det mänskliga kollektivet och jorden.

Uppstigningsprocessen innebär att vi får mer ackumulerad negativ energi i våra energi fält som vi behöver släppa utan att analysera. Ett solbad kan bränna upp dessa främmande känslor och orenheter ur vårt energifält. Vi tömmer oss även på egen tung energi och då är det bra om man orkar ta sig från soffan ut till solen eller om man kan ta en ledig dag och bara vila i solen.

Solljuset avger aktiveringskoder och hjälper oss på så sätt framåt och vidare även om vi hamnat i en till synes omöjlig situation. Det finns inga känslor som är fula eller fel. Orkar vi inte vara positiva och känna något hopp så kan det vara bra att lägga sig i solen och riktigt släppa fram raseri, hopplöshet, oro, sorg, trötthet, meningslöshet, tristess eller vad det än är som tynger oss och håller vår vibration på annan nivå än sprakande.

Solen har en läkande effekt på våra ”stinkande” tankar och känslor. Så att ta en dag med sol och bad eller att vandra i skog och mark och gärna längs med sjöar kan vara meditativt och läkande. Har vi negativa tankar och känner oss upprörda över vår situation eller hur andra behandlar oss så är det bara att släppa fram och acceptera hur vi upplever situationen.

Vi är huvudrollsinnehavaren i våra liv. Hur vi känner är viktigt. Oftast är det bättre att först tillåta sig en känslomässig katarsis och att sedan hitta en konstruktiv lösning. Våra känslor kan innebära att vi väljer att utesluta någon ur våra liv av respekt för oss själva och vår upplevelse. Eller någon annan lösning som vi inte kunde komma till utan att först känna hur vi faktiskt upplever situationen.

Vi har lärt oss att visa tolerans och hänsyn. Men sådan tolerans och hänsyn behöver vi också rikta mot oss själva. Vi kan inte välja våra känslor. Vi kan enbart förhålla oss till dem. Vi kan välja nya känslor genom att hitta nya förhållningssätt och nya visioner. Vi kan inte påverka våra känslor i förhållande till det som redan hänt men vi kan påverka våra känslor inför det som vi vill se i vår egen framtid.

Solljuset löser upp blockeringar och hjärtesorg. När vi upplevt krossat hjärta, stora förluster eller traumatiska händelser i våra liv kan det få oss att stänga ner hjärtchakrat. När vi stänger ner hjärtchakrat så stänger vi ner alla känslor för att göra vardagen hanterbar och för att inte gå under. Det är en akut lösning men med tiden behöver vi öppna hjärtat igen.

Vi kan inte känna lust, inspiration och glädje med ett slutet hjärta. För att öppna hjärtat måste vi orka känna och uppleva känslomässigt det trauma som vi tidigare inte kunde uthärda att känna.

Gradvis tar vi oss igenom sorgeprocessen och orkar öppna hjärtat och börja känna igen. Vi kan inte välja våra känslor och vi kommer inte att känna enbart positiva känslor. Vi kan bara känna stark lycka och glädje, lust och inspiration i livet om vi också orkar känna det negativa.

Solen aktiverar också vår tallkottkörtel som balanserar sömn och vakenhet, lindrar depression och väcker slumrande psykiska förmågor. I uppstigningsprocessen tål vi mer sol och värme och blir även mer beroende av sol som energikälla snarare än enbart föda.

Att fasta på vatten ett dygn under tiden som vi njuter av solen kan vara extra utrensande och välgörande. Sommaren är också en bra tid att inleda periodisk fasta eftersom solljuset tillför energi och näring till den uppstigande kristallina ljusbiologin.

Vad vi än gör så ska vi inte glömma bort att ha roligt och det finns även dagar och stunder för glass och drinkar i solen i en andlig livsstil. Självdisciplin är bra men perfektionism är något vi behöver frigöra oss från.

Huvudpoängen med både livet och andlig utveckling är att vi ska bli lyckligare och gladare människor. Oavsett vad vi har för bekymmer så är det bra att en dag släppa ältandet och släppa fram lekfullheten vid stranden.

Att betrakta barn eller djur som leker vid vattenkanten kan vara inspirerande och även om vi själva inte leker på samma sätt så behöver vi hitta lekfullheten i oss själva för att få lust till nya aktiviteter, projekt och drömmar i våra egna liv.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke